f y
Національна спілка кінематографістів України

Афіша

3 грудня, четвер, Синій зал

03.12.2015

ЛІТЕРАТУРНА ВІТАЛЬНЯ

Презентація книги АНДРІЯ ТОПАЧЕВСЬКОГО «З Божого саду: Рослини і тварини у святому письмі» (Київ: Видавництво «Веселка», 2014, 279 с.)

Ніколи не куштували вони навіть звичайної картоплі, не смакували лимонами та апельсинами. Але жили понад вік! Лише сім головних культурних рослин вирощували наші давні предки. Та цього вистачало, щоб збудувати сильні держави, створити неперевершені шедеври мистецтва… Коли ж і звідки прийшли до нас культурні рослини та свійські тварини? Чому рослини й тварини з’явилися на сторінках Святого Письма? Чи змінилися вони за останні три тисячі років?

Відповідь на ці та багато інших питань дає книга Андрія Топачевського «З Божого саду». Виявляється, більшість рослин і тварин, згаданих авторами Біблії, зростають, плазують, плавають, бігають або літають в Україні! Це диво дозволяє наблизити біблійні події до сучасності, а Святу Землю відчути зовсім поруч… Новели про таємниці біблійних істот об’єднують вірші пророчих книг і тексти євангелістів пізнавальними описами понад 200 дерев і трав, звірів і птахів та інших істот, відображених у міфах, літературі, народних звичаях і релігійних традиціях.

Щорічна премія Президента України «Українська книжка року» у номінації «За сприяння у вихованні підростаючого покоління», 2015 рік

Початок о 18 годині