f y
Національна спілка кінематографістів України

Інтерв’ю

У травні головою «Суспільного» (найімовірніше) стане Микола Чернотицький.

10.04.2021

У нього реально є підтримка Зураба Аласанії та номінально 2 млрд гривень. Яких ще реформ йому не вистачає — інтерв?ю

До 1 травня наглядова рада національного мовника «Суспільне» має обрати нового голову правління. У попереднього — Зураба Аласанії — закінчується контракт. На конкурс подали документи 15 претендентів. Головний серед них — нинішній член правління Микола Чернотицький. Він уже був виконувачем обов?язків голови у 2019 році, коли з Аласанією достроково розірвали контракт. Пізніше Зураб Аласанія відновився через суд.

Чернотицький почав працювати, ще коли НТКУ не була «Суспільним» — у 2014 році. Відділенню в Сумах, яким він керував, першому з 24 філій вдалося після реформування налагодити роботу за стандартами. Після цього Зураб запросив його до Києва працювати у правлінні, де Чернотицький відповідав за регіони. Незважаючи на реформу, мовнику жодного разу не виділили з бюджету необхідні 2,2 мільярда гривень на рік. Усі ці роки Аласанія люто сперечався з владою про те, що для «Суспільного» важливіше: влада говорила — рейтинги, Зураб — місія. Щоб продовжити реформи, Чернотицький пішов вчитися на МВА, зібрав команду однодумців і разом з ними написав програму розвитку на найближчі чотири роки. Головний редактор «Бабеля» зустрівся з Чернотицьким, щоб обговорити деталі нового великого плану, дізнатися, скільки коштуватимуть реформи та коли виростуть рейтинги каналу «UA: Перший» — головного каналу «Суспільного».

Далі;

https://babel.ua/texts/62017-u-travni-golovoyu-suspilnogo-nayimovirnishe-stane-mikola-chernotickiy-u-nogo-realno-ye-pidtrimka-zuraba-alasaniji-ta-nominalno-2-mlrd-griven-yakih-shche-reform-yomu-ne-vistachaye-interv-yu?fbclid=IwAR3w2SJwiu_5YmJVu9ymtTsugqdg-oyqniRgs_q5kVzhsDJX3JnDEPmfiuk