f y
Національна спілка кінематографістів України

Інтерв’ю

«Якщо нічого терміново не міняти в кіноосвіті, та й взагалі в культурі — буде біда». Розмова з кінорежисером Сергієм Буковським

03.10.2023

Sergiy Trymbach 

НСКУ, Українська кіноакадемія

КІНОРЕЖИСЕР СЕРГІЙ БУКОВСЬКИЙ. КАЖУ ВОСТАННЄ: КРАЇНІ ПОТРІБНА ЄВРОПЕЙСЬКА МОДЕРНА КІНОАКАДЕМІЯ.

Так звана postgraduate освіта. Де два роки будуть викладати поляки, німці, чехи, та й наші викладачі також, але після серйозної переатестації. І якщо нічого терміново не міняти у кіноосвіті, та й узагалі у культурі — буде у нас біда. Кіно вже вдруге не виповзе з прірви. Такий мій невтішний прогноз.

https://www.facebook.com/sergiy.trymbach

14 вересня український кінорежисер Сергій Буковський отримав премію імені Василя Стуса. Урочиста церемонія відбулася в Києві у просторі PEN Ukraine.

У своїй промові лауреат сказав: «Нині з'явилося нове покоління кінематографістів, які попри всі негаразди роблять свою справу професійно й талановито. Приємно усвідомлювати, що мої молоді колеги знімають не тільки справжнє кіно, а й доносять тим самим нашу культуру до світу. Але умови, в яких вони самовіддано працюють нині, можуть призвести до сумного фіналу. Молодь працюватиме не в Україні».

Далі:

https://detector.media/community/article/217515/2023-10-01-yakshcho-nichogo-terminovo-ne-minyaty-v-kinoosviti-ta-y-vzagali-v-kulturi-bude-bida-rozmova-z-kinorezhyserom-sergiiem-bukovskym/