f y
Національна спілка кінематографістів України

Вiдео

Український електро-фолк гурт ONUKA на престижному міжнародному кінофестивалі ARFF Barcelona

03.03.2021

Суспільне Око

Кліп відомого українського електро-фолк гурту ONUKA на пісню Zenit номінували на премію престижного міжнародного кінофестивалю ARFF Barcelona. Лауреати премії стануть відомі 25 березня у Барселоні.

"Створюючи відео на трек Zenit, ми сподівалися, що воно допоможе відкрити очі на красу навколишнього світу. Ми раді, що його оцінили за кордоном і номінували на звання Найкращого музичного відео на міжнародному кінофестивалі ARFF Barcelona", – зазначили учасники гурту.

Нагадаємо, композицію під назвою Zenit гурт презентував у червні 2019-го. За сюжетом — казкові герої з гір, річок та полів під звуки трембіт, цимбал і телинок сходяться у спільному танку. Їхня єдність є присвятою красі навколишнього світу.

"Я воліла створити пісню – на зразок старих українських веснянок. Легку, сонячну і життєствердну. Оспівати світ, у якому ми живемо, попри всі його вади та протиріччя. Зупиніться на хвилину. Знайдіть свій напрямок руху, коли сонце буде в зеніті", – розповідає Ната Жижченко.

Образи для персонажів розробила дизайнерка Леся Патока. Сировиною для виготовлення костюмів стали понад 15 мішків речей, знайдених на київських секонд-хендах. Таким чином дизайнерка звертає увагу на розумне споживання.

Поринути у музичну казку можна за посиланням

https://www.youtube.com/watch?v=27J4HUj6Ko0&feature=emb_logo

https://www.facebook.com/suspilne.oko/photos/a.419386274930977/1609145702621689/