f y
Національна спілка кінематографістів України

Вiдео

Прес-конференція «Запуск у виробництво ігрового повнометражного фільму Марисі Нікітюк "Коли падають дерева"»

10.12.2015

4 грудня 2015 року в інформаційному агентстві «Укрінформ» відбулася прес-конференція «Запуск у виробництво ігрового повнометражного фільму Марисі Нікітюк "Коли падають дерева"». 

Учасники прес-конференції:

  • Пилип Іллєнко, голова Державного агентства України з питань кіно,
  • Марися Нікітюк, автор сценарію та режисер-постановник,
  • Ігор Савиченко, продюсер фільму.

Фільм «Коли падають дерева» створюється за підтримки Державного агентства України з питань кіно. Виробництво – кінокомпанія ТОВ «Директорія кіно». Продюсер фільму – Ігор Савиченко. Співпродюсер – Даріуш Яблонський (Польща, кінокомпанія «APPLE FILM»).

«Коли падають дерева» – драма в стилістиці магічного реалізму. Історія 5-літньої бунтівної Вітки, яка, проводячи літні канікули у бабусі в селі, стає свідком трагічного кохання між двоюрідною сестрою-підлітком Ларисою і молодим бандитом Шрамом. Навколишнє середовище є ехом диких та занепадницьких 90-их, все те саме: безробіття по містечках і селах, занепад, розквіт криміналу та розквіт народного містицизму. За роки незалежності Україна так і не пережила радянської ментальності, тож шлях юних героїв – це спроба втекти з порочного кола самоповторів, страшних правил «перевернутого» абсурдного світу. Але рішуче «ні» здатна сказати лише дитина – Вітка, будучи вже зовсім сторонньою до цієї повільно колапсуючої системи.

Подаємо відео заходу.

Редакція сайту НСКУ

«Укрінформ», 4 грудня 2015 року