f y
Національна спілка кінематографістів України

Вiдео

Презентовано тизер і постер фільму Ахтема Сеітаблаєва «Кіборги»

15.08.2017

Презентовано тизер і постер фільму Ахтема Сеітаблаєва «Кіборги».

Стрічка, знята кінокомпанією «Ідас Філм» за підтримки Державного агентства України з питань кіно, вийде на широкі вітчизняні кіноекрани 6 грудня 2017 року, у День Збройних Сил України.

Фільм «Кіборги» – історія не про війну, а про сучасних героїв, які творять нашу нову Україну. Незважаючи на різницю у походженні та віці, їх об’єднала одна мета – захистити рідну землю від агресора. Заради спільної перемоги вони готові стояти до кінця, бо за їхніми спинами матері, жінки, діти і ціла Україна!

«Саме такі фільми потрібні зараз нашій країні. Фільми, які показують справжній чоловічий характер, витримку, патріотизм і, звичайно, віру в свій народ. Ми не могли не підтримати такий проект. І я радий, що вийшло міцне чоловіче кіно, за яке нам не соромно і яке надихне багатьох українців!» – говорить голова Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко.

«У фільмі ми хотіли показати силу духу наших героїв і наскільки було важливим їхнє бажання вистояти у цій війні заради створення нової вільної та щасливої країни», – коментує режисер фільму Ахтем Сеітаблаєв.

Генеральним партнером фільму стала компанія «Київстар», за підтримки якої творці фільму змогли втілити в життя свої наймасштабніші задуми. Продюсер фільму Іванна Дядюра, зазначає: «Для того, щоб передати атмосферу донецького аеропорту, ми побудували декорації, ідентичні справжнім розмірам колишнього аеропорту. Це стало можливим завдяки нашим партнерам – компанії "Київстар"».

За словами автора сценарію фільму Наталії Ворожбит, кожен актор фільму має свій реальний прототип. Завдяки історіям хлопців, які відстоювали аеропорт, фільм «Кіборги» передає живі та непідробні переживання кожного героя.

Дистриб’ютором стрічки стала компанія Ukrainian Film Distribution.

Фільм «Кіборги» став одним із переможців Восьмого конкурсного відбору кінопроектів Держкіно. Стрічка створюється за державної підтримки, виробництво здійснює кінокомпанія «Ідас Філм». Вартість виробництва фільму становить 47 млн. 947 тис. 200 грн., за рахунок Держкіно – 23 млн. 973 тис. 600 грн. До творчої команди стрічки увійшли режисер Ахтем Сеітабалаєв, продюсер Іванна Дядюра, оператор-постановник Юрій Король. В основу фільму ліг сценарій, написаний Наталією Ворожбит.

Сюжет стрічки засновано на реальних героїчних подіях новітньої історії України і присвячено «кіборгам» – українським військовим, які брали участь в боях за Донецький аеропорт.

Офіційна інформація