f y
Національна спілка кінематографістів України

Новини спілки

Щодо роботи Українського Оскарівського комітету

02.09.2015

У відповідь на відкритий лист продюсерів Ігоря Савиченка, Максима Асадчого і Єгора Олесова щодо роботи Українського Оскарівського комітету, повідомляємо наступне.

Після проведення процедури виборів і формування Українського Оскарівського комітету на початку липня 2015 року в Американську кіноакадемію було спрямовано пакет документів для затвердження складу Українського Оскарівського комітету, а також листа Державного агентства України з питань кіно, що підтримало ініціативу НСКУ з переформатування діяльності Українського Оскарівського комітету і формування його нового складу (додається).

В Американській кіноакадемії отримали надані документи і повідомили, що вони будуть розглянуті Виконавчим комітетом у номінації «Найкращий фільм іноземною мовою» на його наступному засіданні. Відтоді у липні та серпні Виконавчий комітет ще не збирався.

Разом із тим, хочемо зазначити, що інформація, поширена 2 вересня 2015 року генеральним директором Асоціації продюсерів України Денисом Масліковим про те, що «АПУ і НСКУ при посередництві голови Держкіно Пилипа Іллєнка дійшли згоди щодо спільної модерації роботи Українського Оскарівського комітету», не відповідає дійсності.

Під час наради, що відбулася 23 червня 2015 року у Державному агентстві України з питань кіно щодо формування Українського Оскарівського комітету, Денис Масліков підтвердив, що Асоціація Продюсерів України вийшла з переговорного процесу щодо підписання Меморандуму з НСКУ.

Власна інформація НСКУ